Grunnform overdel

Grunnform overdel

En grunnform et enkelt mønster på et plagg som sitter inntil kroppen. Grunnformen kan brukes som utgangspunkt for alle mulige plaggtyper, ved å endre på detaljer og volum. Hvis du bruker tid på å tilpasse grunnformer til din kropp, har du i prinsippet det du trenger for å lage hele garderoben din.

En grunnform til overdel er en enkel og tettsittende. Den har som regel fire innsnitt foran og to bak. Noen kropper trenger alle sammen, mens andre bare trenger noen av dem.

I det digitale tilpasningskurset vårt, hjelper Mari Melilot deg gjennom tilpasningene av en grunnform overdel til egen kropp. Når den er ferdig tilpasset og endringene er tegnet inn i mønsteret ditt, er det bare fantasien som setter grenser for hva du kan lage videre.

Grunnformen som brukes i kurset er mønsteret Solveig fra boka Plagg som passer perfekt. Her er noen bildeeksempler på plagg som er laget basert på samme mønster, fra boka. Kjolene er enten forlenget videre ned fra overdelen, eller delt i midjen og kombinert med et mønster på skjørt. (Foto: Signe Luksengard)

Solveig overdel fra boka Plagg som passer perfekt. Symønster tilgjengelig i str 32-62.Solveig overdel fra boka Plagg som passer perfekt. Symønster tilgjengelig i str 32-62. Solveig overdel fra boka Plagg som passer perfekt. Symønster tilgjengelig i str 32-62.Solveig overdel fra boka Plagg som passer perfekt. Symønster tilgjengelig i str 32-62.Solveig overdel fra boka Plagg som passer perfekt. Symønster tilgjengelig i str 32-62.Solveig overdel fra boka Plagg som passer perfekt. Symønster tilgjengelig i str 32-62.

Tilbake til bloggen

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres.