Fôr til Marte

Fôr til Marte


1. Finn frem forstykket ditt. Mål avstanden fra kanten foran og inn til brettekanten/den stiplede linjen øverst (A) og nederst (B). Mål opp samme mengde fra den stiplede linjen og inn på forstykket, både oppe og nede. Øverst bør du da treffe i hjørnet ved halsen. Tegn inn en rett strek mellom de to punktene du har målt. Målet fra streken du har tegnet og til kanten foran skal være det dobbelte av målet på belegget. ( ca 9cm x 2 = 18 cm)

2. Klipp langs brettekanten nederst på forstykket, bakstykket og ermet. Klipp også ned langs streken du tegnet.

3. Legg bitene på fôrstoffet. Legg bakstykket med 2 cm avstand fra bretten midt bak. Da vil du få nok stoff til en ledighetsfold i nakken. Vi legger til den for å få plass til å bevege oss uten at det skjøre fôrstoffet rakner. Legg til sømrom rundt bitene og klipp ut.

4. Start med å lage ledighetsfolden i nakken. Sy en rettsøm med 2 cm sømrom 3 cm nedover fra nakken langs midt bak. Fest tråden godt. Brett folden på midten, slik at du får et lite legg til hver side når du ser den forfra.

5. Sy sammen delene på samme måte som med ytterkåpa.

6. Legg opp kanten nederst på fôret med dobbel oppleggskant og rettsøm.

7. Nå skal fôret festes til kåpa. Hjørnet øverst ved halsen skal treffe hjørnet der kragen og belegget møtes på ytterkåpa.

8. Fest fôret langs belegget, slik at det henger litt forbi den nederste kanten foran. Pass på at hjørnet i halsen på fôret treffer hjørnet der kragen og belegget møtes på ytterkåpa. Fordel stoffet videre rundt i nakken og ned på den andre siden. Sy med rettsøm hele veien rundt.

9. Vreng kåpa slik at rettsidene kommer ut. Nå skal du sy sammen to og to ermer langs den åpne kanten ved håndleddet. Start med å dra de to ermene som hører sammen på den ene siden ut gjennom åpningen nederst på kåpa. Pass på at du ikke vrir ermene. Legg dem mot hverandre med rettsidene mot hverandre og vrangen ut. Pass på at sømmene treffer hverandre. Fest ermene mot hverandre med knappenåler og sy en rettsøm med 1 cm sømrom.

10. Slik skal de se ut når de festes sammen. Vreng ermet tilbake etter å ha sydd og sjekk at det ble riktig før du gjentar på den andre siden. Sy ferdig kåpa etter oppskriften som følger med.

 

 

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.